Sumps tahma täis
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Sumps tahma täis
Tere,
Selline värk siis ,et mopeedi sumps suht vana ja sinna on kogunenud palju tahma jms.Päris kõvasti kinni on.Kas sellest kuidagi lahti ka oleks võimalik saada?Leeklambist oleks kasu?:roll:
Heiki
Selline värk siis ,et mopeedi sumps suht vana ja sinna on kogunenud palju tahma jms.Päris kõvasti kinni on.Kas sellest kuidagi lahti ka oleks võimalik saada?Leeklambist oleks kasu?:roll:
Heiki
-
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
ÄRA nii tee! Nii võid üldse kogu summutiga vasta lõgemeid saada. See leeklambiga kuumutamine on igati sobilikum asi, kuumutad niikaua summutit väljastpoolt kuni tahm ja muu nõgi seal sees ära põleb. Hiljem ainult see jama, et summuti tahab ka ülevarvimist(kuumuskindla värviga)shadows kirjutas:Vala bensiini sisse ja pane põlema, hiljem loputa veega puhtaks ja korralikult kuivata ära...
Keegi tegi nii ja aitas tal.
Asjast ka MIX selles teemas rääkinud: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... bes#127711
no ega ta ei pea sinna mingi 2l bensu panema ju... hästi natukene et ta ainult põleks seal vaikselt... või ei tohi natuke ka panna?holma kirjutas:ÄRA nii tee! Nii võid üldse kogu summutiga vasta lõgemeid saada. See leeklambiga kuumutamine on igati sobilikum asi, kuumutad niikaua summutit väljastpoolt kuni tahm ja muu nõgi seal sees ära põleb. Hiljem ainult see jama, et summuti tahab ka ülevarvimist(kuumuskindla värviga)shadows kirjutas:Vala bensiini sisse ja pane põlema, hiljem loputa veega puhtaks ja korralikult kuivata ära...
Keegi tegi nii ja aitas tal.
Asjast ka MIX selles teemas rääkinud: http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... bes#127711

DiTech 

-
kunagi sai sellist pulli tehtud ...et oli yx võrri sumpa....valasime tilga bensu sisse ja panime leegi toru asemele autopumba...yx pumpas ja teine andis väljalaske juurest tuld
tykk aega tuleb aint leeki ja siiis akkavad sellised laksud käime mis kole 
endal sai kunagi Zidi sumpa leek lambiga ära põletatud...hirmsat suitsu tuli...sinna oli vist palju õli ja sellist stai kogunenud...

endal sai kunagi Zidi sumpa leek lambiga ära põletatud...hirmsat suitsu tuli...sinna oli vist palju õli ja sellist stai kogunenud...
-
Teema algataja
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
nädal tagasi olin ma sama probleemi ees. lahendus oli bensiinis. 50ml kallasin seda võrri summutist sisse (õigelt poolt) siis loksutasin kuni seda hakkas ka tagant otsast välja tilkuma. siis tuli enamus bensiinist tagast välja ja mõne ajha möödudes panin selle pikkupidi lõkke sütele. bensu aurud süttisid ja umbes 10 sekundi pärast kõlas vägakõna pauk. läksin siis vaatama ja kõik sodi ja muu pahna oli välja visanud summutist (sõelad lõi lihtsalt kõveraks). tõrv ja kõik muu oli mõlemalt poolt välja paugutanud. siis võtsin kuuma summuti lõkkest ära. jahutasin ,maha ja summuti oligi täiesti tühi. isegi sise seintel polnud nõge. võrri tõmme paranes väga tunduvalt. ja lõppp kiirus sammuti. suht ohtlik tegevus ag tulemus on hea.
-
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
-
Teema algataja
Krt! Just kirjutati, et ärge jamage selle bensiiniga ja mees küsib, et palju pean valama...
Sõltumata bensiinikogusest - ei plahvata mitte bensiin, vaid bensiiniaurud. "Õiget" (plahvatavat) bensiiniaurude ja õhu vahekorda sellisel moel summutis ette ennustada on üsna võimatu. Kes on oma sumpat selliselt "paugutades" puhastanud ning sumps ja ise ikka veel ühes tükis ja terved on - siis palju õnne! - teil on hea käsi ja proovige kindlasti ka muid loteriisid.
Ise olen summutit kõrvetanud lõkkes. Sai põletatud seni, kuni sumpa otstest tulevat tossu jätkus. Kuumenes hõõgumiseni.
Kuumafööniga peaks kah saama selle sodi seal sees süttimiseni kuumutada.
Kirjutasid, et tahad "sportsumpsi" puhastada...
Sportväljalaskel võid kuumutada probleemideta küll resonaatorit, kuid summutiosa ennast mina küll ei põletaks ega õhiks. Püüaksin hoopis avada ja uue mineraalvati sinna sisse panna. Võimalik, et paljudel mudelitel on see tegevus tänu konstruktsioonile täiesti legaalne. Mõned aga kahjuks pole avatavad ja siis pead ise leiutama, kuidas avad ja pärast kokku kruvid/needid/keevitad.
-
-
Sõltumata bensiinikogusest - ei plahvata mitte bensiin, vaid bensiiniaurud. "Õiget" (plahvatavat) bensiiniaurude ja õhu vahekorda sellisel moel summutis ette ennustada on üsna võimatu. Kes on oma sumpat selliselt "paugutades" puhastanud ning sumps ja ise ikka veel ühes tükis ja terved on - siis palju õnne! - teil on hea käsi ja proovige kindlasti ka muid loteriisid.
Ise olen summutit kõrvetanud lõkkes. Sai põletatud seni, kuni sumpa otstest tulevat tossu jätkus. Kuumenes hõõgumiseni.
Kuumafööniga peaks kah saama selle sodi seal sees süttimiseni kuumutada.
Kirjutasid, et tahad "sportsumpsi" puhastada...
Sportväljalaskel võid kuumutada probleemideta küll resonaatorit, kuid summutiosa ennast mina küll ei põletaks ega õhiks. Püüaksin hoopis avada ja uue mineraalvati sinna sisse panna. Võimalik, et paljudel mudelitel on see tegevus tänu konstruktsioonile täiesti legaalne. Mõned aga kahjuks pole avatavad ja siis pead ise leiutama, kuidas avad ja pärast kokku kruvid/needid/keevitad.
-
-
Pane 0.5 pudeli korgi täis, saad heliefekti ja sumpsi puhtaks. Ma ise pole küll proovinud, aga tundub huvitav. Siit foorumist ärge iga tillukese asja jaoks abi ka nüüd küsige, muidu keelitatakse teid asju katsetamast ja siis pole ju huvitav.MX125 kirjutas:Kui palju ma seda bensiini peaksin sinna panema, ei taha summutit ribadeks ka lasta
-
- Tsikkel: enduro ja asfalt
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
kui jutt juba bensule läks siis prooviga süütada võimalikult kaugelt. Nüüd tuleb jaanituleaeg ja peale seda kui kõi kmagavad vala korgitäis/kaks sumpasse. kalluta summutit nii ,et bens tuleks ka teisest otsast välja. Siis oota aurude levimist ja umbes 5 min möödudes visake kaugelt lõkkesse. Saab 2in1 : sumpa puhtaks, peo jälle käima
Nii saabki oma tavalisest sumpast tuuning sumpa teha. Lööb kõik söelad välja ja värkimakuke kirjutas:nädal tagasi olin ma sama probleemi ees. lahendus oli bensiinis. 50ml kallasin seda võrri summutist sisse (õigelt poolt) siis loksutasin kuni seda hakkas ka tagant otsast välja tilkuma. siis tuli enamus bensiinist tagast välja ja mõne ajha möödudes panin selle pikkupidi lõkke sütele. bensu aurud süttisid ja umbes 10 sekundi pärast kõlas vägakõna pauk. läksin siis vaatama ja kõik sodi ja muu pahna oli välja visanud summutist (sõelad lõi lihtsalt kõveraks). tõrv ja kõik muu oli mõlemalt poolt välja paugutanud. siis võtsin kuuma summuti lõkkest ära. jahutasin ,maha ja summuti oligi täiesti tühi. isegi sise seintel polnud nõge. võrri tõmme paranes väga tunduvalt. ja lõppp kiirus sammuti. suht ohtlik tegevus ag tulemus on hea.

-
2T mootor tahab ju vastusurvet ka väljalaskes. Mõni sõel tuleb tagasi ka panna!Artemide kirjutas:Nii saabki oma tavalisest sumpast tuuning sumpa teha. Lööb kõik söelad välja ja värkimakuke kirjutas:nädal tagasi olin ma sama probleemi ees. lahendus oli bensiinis. 50ml kallasin seda võrri summutist sisse (õigelt poolt) siis loksutasin kuni seda hakkas ka tagant otsast välja tilkuma. siis tuli enamus bensiinist tagast välja ja mõne ajha möödudes panin selle pikkupidi lõkke sütele. bensu aurud süttisid ja umbes 10 sekundi pärast kõlas vägakõna pauk. läksin siis vaatama ja kõik sodi ja muu pahna oli välja visanud summutist (sõelad lõi lihtsalt kõveraks). tõrv ja kõik muu oli mõlemalt poolt välja paugutanud. siis võtsin kuuma summuti lõkkest ära. jahutasin ,maha ja summuti oligi täiesti tühi. isegi sise seintel polnud nõge. võrri tõmme paranes väga tunduvalt. ja lõppp kiirus sammuti. suht ohtlik tegevus ag tulemus on hea.
Zid Pilot
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!
Baotian Freedo 4
Stella V-50
Müüa Fiat Panda 06!
That makes sense-ShadowofDeath- kirjutas:2T mootor tahab ju vastusurvet ka väljalaskes. Mõni sõel tuleb tagasi ka panna!Artemide kirjutas:Nii saabki oma tavalisest sumpast tuuning sumpa teha. Lööb kõik söelad välja ja värkimakuke kirjutas:nädal tagasi olin ma sama probleemi ees. lahendus oli bensiinis. 50ml kallasin seda võrri summutist sisse (õigelt poolt) siis loksutasin kuni seda hakkas ka tagant otsast välja tilkuma. siis tuli enamus bensiinist tagast välja ja mõne ajha möödudes panin selle pikkupidi lõkke sütele. bensu aurud süttisid ja umbes 10 sekundi pärast kõlas vägakõna pauk. läksin siis vaatama ja kõik sodi ja muu pahna oli välja visanud summutist (sõelad lõi lihtsalt kõveraks). tõrv ja kõik muu oli mõlemalt poolt välja paugutanud. siis võtsin kuuma summuti lõkkest ära. jahutasin ,maha ja summuti oligi täiesti tühi. isegi sise seintel polnud nõge. võrri tõmme paranes väga tunduvalt. ja lõppp kiirus sammuti. suht ohtlik tegevus ag tulemus on hea.

-
- Tsikkel: BMW R1150R , K-650
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 8 korda
- Kontakt:
no mis pool korgitäit, pane ikka korralikult täis, ja mitte bensiini vaid püssirohtu! Garanteeritud, et seda sumpat rohkem puhastama ei pea kunagi! Krt, jätke ometi järgi enne kui silmnägu lõhki ja sumpa pooleks nagu pajupillmrhull kirjutas:Pane 0.5 pudeli korgi täis, saad heliefekti ja sumpsi puhtaks. Ma ise pole küll proovinud, aga tundub huvitav. Siit foorumist ärge iga tillukese asja jaoks abi ka nüüd küsige, muidu keelitatakse teid asju katsetamast ja siis pole ju huvitav.MX125 kirjutas:Kui palju ma seda bensiini peaksin sinna panema, ei taha summutit ribadeks ka lasta

Et põhimõtteliselt kuumapuhur, ma veel ei tea mis asi see on ja kuidas ma selle sumbutajaga ühendan, aga kas ta siis põhimõttelislt kuumutab kõik selle vaiku, bensiini, õli ja muu tahma segu lahti, siis põletab nad ära ja siis põhimõtteliselt on puhas
Ega ta sõeladele ei mõju ?, ei tahaks väga neid seal puutuma hakata
Ega ta sõeladele ei mõju ?, ei tahaks väga neid seal puutuma hakata
-
- Kontakt:
Selline asjandus: http://www.boxes.ee/product/hg5002.jpg
Pistetakse sumpa silindripoolsest ostast puhuma. Alguses tuleb kerget suitsuvinet, seejärel kui õli ja tahma on palju viskab leegi välja, lõpuks ainult kuum õhk, siis on ka sumpa juba puhas. Sumpa võtab küll kuumaks, aga mitte nii kuumaks, et kroomi siniseks tõmbaks. Igatahes ettevaatus on omal kohal- tellised vms mittepõlev materjal alla.....
Pistetakse sumpa silindripoolsest ostast puhuma. Alguses tuleb kerget suitsuvinet, seejärel kui õli ja tahma on palju viskab leegi välja, lõpuks ainult kuum õhk, siis on ka sumpa juba puhas. Sumpa võtab küll kuumaks, aga mitte nii kuumaks, et kroomi siniseks tõmbaks. Igatahes ettevaatus on omal kohal- tellised vms mittepõlev materjal alla.....
Okei, kroomi pärast ma ei muretse selle asemel on igal pool rooste 
Otsas on siis ka katalüsaator, mis arvatavasti enam ei tööta
Pean proovima seda leegiasjandust ja kui see ei aita siis pole miskit muud teha kui lihtsalt osta uus sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"]
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... or&t=33318

Otsas on siis ka katalüsaator, mis arvatavasti enam ei tööta
Pean proovima seda leegiasjandust ja kui see ei aita siis pole miskit muud teha kui lihtsalt osta uus sumbutaja [Motobot: õige on "summuti"]
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... or&t=33318
-
- Kontakt:
Leidsin ka algupärase õpetuse, mis mind inspireeris nii puhastama, Sadala MC kodulehelt üles- http://www.hot.ee/sadalamc/ alajaotus sumpa puhastamine. Edu!
kas ta lööb sõelad seest kõveraks või hoopis välja või mida see kaboom endast ette kujutab?
kaspole vahet kummalt poolt sa selle sisse lased ?, tundub piltidelt et see on resonaatori mitte silindri poolne ots, või on seal lõpus mingi üleminek resonaatorilt kuumaõhupüstolile ?
kaspole vahet kummalt poolt sa selle sisse lased ?, tundub piltidelt et see on resonaatori mitte silindri poolne ots, või on seal lõpus mingi üleminek resonaatorilt kuumaõhupüstolile ?
oli: kymco agility 50 ; aprilia rx 50 ; mz 125 sx
Kaboooom!
Oehh....FleXer kirjutas:kas ta lööb sõelad seest kõveraks või hoopis välja või mida see kaboom endast ette kujutab?
Piltidel olev variant ei "löö" midagi. Mingeid sõelu "välja" või "kõveraks" sedasi lasta ei saa. "Kaboom" tähistab piltlikult summutisoleva saasta süttimist ja vastavalt siis leegi ilmumist summuti teisest otsast.
*
Rohkem loogilist mõtlemist ja kujutlusvõimet sulle!
-
Teema algataja
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.