maaletoomine
Moderaator: Moded
maaletoomine
palun jagage praktilist kogemust tsikli maaletoomise koha pealt. lugesin läbi ametliku jutu http://www.ark.ee/atp/index.html?id=230 ja seoses hommikuse peakõvadusega küsiks praktikutelt igaks juhuks üle.
Ütleme, et logistikafirma X on toonud tsikli edukalt Eestimaale. Ma lähen käed taskus platsile, ja... nüüd? ARK räägib midagi tolli läbimisest, tollipitserist jms. Kust ma selle saan, kas üldiselt on see log.firma sebida?
Edasi. Nüüd on mul vaja tsikkel toimetada esmasele ülevaatusele ja sõlmida kindlustus. kumb enne? kui kumbagi neist ei ole, siis ma ei saa ju ometi tsikliga ju sõita, nii et kuni ARKi registreerimisele minekuni peaksin tsiklit kärus vedama? või kruvivad müüjad Saksas transiitnumbri külge by default ja saan sellega ringi kärutada?
mida veel peaksin teadma-käbi tegema?
-
ants12
kui sul kindlustust pole,siis ei ole mõtet ka ü.v tegema minna sest ilma lihtsalt ei saa teha.kui kindlustus olemas(muidugi ka eesti dokum.) siis võid sõita lähima remondi ettevõtteni ja lähimasse ü.v punkti.
platsil annavad nad sulle vajalikud dokumendid ja saadavad su ark-i pabereid ümber tegema.
-
ants12
-
hannes
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
Vajalikud dokumendid, nagu Bick kirjutas.
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
-
hannes
- Tsikkel: Ducati Multistrada 1200S
- Tänatud: 1 kord
Juhiks tähelepanu sellele, et angaar on Tallinnas, ARKi juures. Mujal võivad selle protseduuri jaoks olla teistsugused ehitised. Samas minu arusaamise kohaselt võib esmast ülevaatust teha suvalises ülevaatuspunktis. Jutu mõte oli tegelikult selles, et esmase ülevaatuse jaoks ei ole kindlustust vaja.Esmane ülevaatus tähendabki tüübikinnitamist(angaar)
Ida-Virumaa – lähemal kui tundub, lahedam kui arvad!
Ducati Multistrada 1200S
Honda NC 750X DCT (müüdud, teenis mind truult täpselt 3 aastat ja 21000km)
Honda XRV 750 MooramaaPaar (müüdud, teenis mind truult 10 aastat ja 68000km)
Iga tsikli jaoks on oma tee!
1. lükkan tsikli treileri pealt maha, valan rõõmupisaraid
2. lähen, tsikkel kaenlas, lähimasse ülevatuspunkti tegema esmast ülevaatust
3. lähen ARKi kullakallikest enda nimele/eesti registrisse regama. tsiklit kaasa ei võta?
4. kruvin numbrid külge, teen kindlustuse, joon šampat
??? 5. lähen korralisele ülevatusele lähimasse ülevatuspunkti ???
6. alustan täiesti seaduslikult oma tsikliga ümbermailmareisi
2. lähed, tsikkel kaenlas tallinna ARKi (muidugi kui elad tallinnas) ja näitad ratta angaarionudele. onud vaatavad, puurivad, uurivad, mõõdavad. kui asi ok- signeerivad ja tembeldavad väljamaise teh.passi. see on eelduseks ratta arvele võtmiseks
3. lähed ARKi kullakallikest enda nimele/eesti registrisse regama. kui ratas on angaaris ette näidatud, pole tsiklit kaasa vaja võtta!
4. kruvid numbrid külge, ja lähed (ratas kaenlas) kindlustust tegema. vahepeal võid šampat juua (see tähendab, et samal päeval oma uut kallimat proovida ei saa!!!)
5. ja nüüd lähed korralisele ülevatusele lähimasse ülevatuspunkti
6. alustad täiesti seaduslikult oma tsikliga ümbermailmareisi (juhul kui vahepeal šampat pole kaaninud
samas kogu arvele võtmise jama on nii kui nii ühe päeva teema ja reeglina (vähemalt mina tegin nii) vead ratas kogu päeva endaga kaasas, kuni kõik paberid on ok.
minu retk:
ratas treilelt maha ning sealt kohe boxerisse ja arki. peale angris näitamist pugisin ratta uuesti bussi ja siis pabereid vormistama. teel ülevaatust tegema sai ka kindlustusest läbi põigata (ratas oli kaasas, kuigi selleks mingit vajadust polnud
-
Ace'r
Tegelt on Tallinna ARK teinud kõik selleks, et sa saaks oma tsiklit pikalt mööda linna seljas tassida, kui just ei taha räigelt seadust rikkuda. Räägin oma kogemusest:
Tõin mina Saksast bemmi, sõitsin 2 nädalat nagu õige mees kunagi: Transiitnumber, TÜV kehtis kuni 2007, rahvusvaheline roheline kaart pealekauba.
Lähen mina eelmisel reedel kella 4 paiku Tallinna ARK-i.
1. Näitan angaaris üle, saan tüübikinnituse OK
2. Võtan registreerimise järjekorra numbri- OK
3. Maksan riigilõivu 1300+25.-
4. Registreerin ära, vahetan transiitnumbri meie pisikese plaadikese vastu ja HUIAKK! P...s! Siit maalt olen potensiaalne (proovi korra veel) seaduserikkuja.
Kell on 17.05
5. ARK-is asuv kindlustusagent suletakse kell 5, ARK on lahti 6-ni. Kindlustusest saaks osta ka numbrialuse, et samas kohe number külge keerata. Ja siis otse lähedalasuvasse ülevaatusesse (ratas seljas loomulikult)
6. Panen oma uue numbri tasku ja sõidan ilma numbrita mööda linna numbrialust otsima. Lõpuks leian Mustamäe Salome Autost 40.- eest aluse. Nüüd kruvin numbri külge ja võin rahulikumalt ringi kimada ja kindlustust otsida.
7. Kindlustus Talleksi majas, ERGO on kõige soodsam.
8. Kell 18.58 sai ka ülevaatus edukalt läbitud
-
eestibloke
Tolli maksad siis kui tood ratta mujalt, kui EL'ist
Riigilõiv 1300 krooni ARK, et numbri saad
ja siis 200 eek (oli vist) on mootorratta ülevaatus
Ning kindlustus, mille summat ei oska keegi sulle ette öelda, kui just ratta marki ja kilowatte kirja meile siia ei pane.
Rahul ei saa olla laupaeva ja siis ainsama kohaga Saue ARK. Kus k6ik venib.
Veel, tollist EU's, kuskil kajas labi et aastas tohib piiranguta tuua enda nimele 10tuh eur vaartuses tehnikat, mis ule, see maksu alla.. vot neid seadusi ei tea tapselt.
-
eestibloke
Intruder kirjutas:Toll'i eurooplaiidu sees EI OLE, kuiratas on eelnevalt arveld olnud, ehk selle eest on EL sisene toll juba makstud.
Tolli maksad siis kui tood ratta mujalt, kui EL'ist
Riigilõiv 1300 krooni ARK, et numbri saad
ja siis 200 eek (oli vist) on mootorratta ülevaatus
Ning kindlustus, mille summat ei oska keegi sulle ette öelda, kui just ratta marki ja kilowatte kirja meile siia ei pane.
Mark oleks Yamaha xv 1100 ja umbes 45 kw.
Tänud Sulle
Esmane registreerimise korral hakkabki kindlustus kehtima kohe käesolevast päevast. Kui sõiduk on juba varem Eestis arvel olnud, siis hakkab kindlustus kehtima järgmisest päevast.Cowboy kirjutas:Minul hakkas kindlustus kehtima samast paevast, kindlustamise hetkest - ERGO. (Kesklinn-vanas Eesti kaabli majas)
Rahul ei saa olla laupaeva ja siis ainsama kohaga Saue ARK. Kus k6ik venib.
Veel, tollist EU's, kuskil kajas labi et aastas tohib piiranguta tuua enda nimele 10tuh eur vaartuses tehnikat, mis ule, see maksu alla.. vot neid seadusi ei tea tapselt.
Kindlustusfirma ei ole oluline - ise eelistan käia kohas nimega "KindlustusEst"
Mis selle piirangu kohta käib, siis see on vist mingi teise EU kohta :p
Siin Eestis kus mina elan, sellist maksu küll ei ole.
-
tige päkapikk
- Tsikkel: VN 1500 / tl1000R
- Kontakt:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.