125cc enduurod

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
zobs

125cc enduurod

Lugemata postitus Postitas zobs »

Tere! Mul on soov osta endale uut 125cc enduurot või supermotot. Asi on selles, et ei oska valida millist osta. Praegu on silma jäänud:

yamaha dt125
aprilia mx125
mz sm125
gasgas sm125

Et milline neist siis oleks parim? Millised on nende plussid ja miinused? Kumb neist on kõige vastupidavam?
Kasutaja avatar

Võnnu
Tsikkel: otsimisel...
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Võnnu »

Ma ise sõidan yamah dt125-ga, võin julgelt väita, et niipalju kui sõitnud olen on see ratas äärmiselt vastupidav, seda eriti mootori poolest, kuluosad kuluosadeks(ketti hammakas jne). Kruusateed ja metsavahelised rajad istuvad selle rattale nagu valatult :) jube mõnus sõita! Kuigi olen palju asfaldit ka nühkinud, ümber Eesti tripi teinud, Riiat külastanud jne. Sobib igale poole :)

Praegu on ka müügis, et kui huvi siis võta ühendust ;)
Viimati muutis Võnnu, 20 Mai 2007, 23:10, muudetud 1 kord kokku.
Mini 50v -> Zid 50 pilot 00' -> Aprilia Futura AF1 125cc 94' -> Yamaha DT 125 01' -> Suzuki GSX600F 93' -> Suzuki GSXR1000 03' -> Honda Varadero 1000 00' -> Suzuki GSF650S Bandit 05' -> KTM 990 SMT 09'

Teema algataja
zobs

Palju ta tippkiirus oli? Kasutatult ei taha osta. Ostan uue:)
Kasutaja avatar

Võnnu
Kontakt:

kui ostsin läks probleemideta 130km/h välja(kasutatuna ostsin), et uuena vist isegi rohkem!
Mini 50v -> Zid 50 pilot 00' -> Aprilia Futura AF1 125cc 94' -> Yamaha DT 125 01' -> Suzuki GSX600F 93' -> Suzuki GSXR1000 03' -> Honda Varadero 1000 00' -> Suzuki GSF650S Bandit 05' -> KTM 990 SMT 09'

Teema algataja
Poiss66

Lugemata postitus Postitas Poiss66 »

ise võtaks kah selle dt125-e :P

madis

Lugemata postitus Postitas madis »

mina võtaks gasgasi või aprilia, sest yamahal on vananenud välimus ja tehnika ning mz on üldse 4t. muidugi see mida sina valid peaks sõltuma ikka sellest milleks sul teda vaja läheb.
tel. 52 555 68

Teema algataja
Poiss66

mis tähendab vananenud välimus? :lol:
täitsa korralik ju 8)
Kasutaja avatar

Piats

Lugemata postitus Postitas Piats »

Poiss66 kirjutas:
täitsa korralik ju 8)
70ndatel kasutusel olnud spidomeeter :D

kaska14

Lugemata postitus Postitas kaska14 »

Vähemalt on yamul esindus asjalik, palju sa ikka seda spidot vahid.
Tark ei torma!
Kasutaja avatar

sander
Tsikkel: Husqvarna

Lugemata postitus Postitas sander »

Piats kirjutas:
Poiss66 kirjutas:
täitsa korralik ju 8)
Mis aasta masintest te räägite? 2004 aasta dt spidomeeter ,kui ka välimus on juba ilusam.

madis

Lugemata postitus Postitas madis »

no vaadake ise kumb on edevama välimusega, kas gasgas või yamaha. yamaha on oma dt arenguga maha jäänud. puudub gaasiamort jm vigurid mis teistel tootjatel on. samas hind on ikka 70k.
muidu kui pappi palju, lisa enda valikusse veel ktm exc125, mis pidi ilma piirajateta arendama 30hp 8)
tel. 52 555 68
Kasutaja avatar

Piats

madis kirjutas:
no vaadake ise kumb on edevama välimusega, kas gasgas või yamaha. yamaha on oma dt arenguga maha jäänud. puudub gaasiamort jm vigurid mis teistel tootjatel on. samas hind on ikka 70k.
muidu kui pappi palju, lisa enda valikusse veel ktm exc125, mis pidi ilma piirajateta arendama 30hp 8)
ktm exc ja gasgas mõlemad arendavad 37hp ja on mõeldud võistlemiseks seega ktmil kolvivahetus iga 20-30 tunni tagant ja gasgas-il iga 3000km tagant.
Tänavamasinad nagu näiteks husqvarna sm ja mx ja dt arendavad u.30hp ja kolvivahetused vastavalt 10tkm, 16tkm ja 20tkm? selles kajastub ka masina võimsus.

Teema algataja
Poiss66

Piats kirjutas:
Poiss66 kirjutas:
täitsa korralik ju 8)
nojah kudas kellelegi :lol:
vahet pole juu,maitse asi (slap) .Ainult et nendel spidokatel pole vist bensu näidikut :roll:
Kasutaja avatar

Taku

Lugemata postitus Postitas Taku »

Endal ka dt. Olen suhteliselt rahul, mootor pidavat jah kuulikindel olema, varuosad suhteliselt kallid, kuid tarneaeg lühike. Vastupidiselt aprilia tarneajale :)

Kruusateel tunnen kuningana ennast sellega, väga hea juhitavus ja normaalne minek :)

Teema algataja
Urbanstyle

Lugemata postitus Postitas Urbanstyle »

Osta endale mz 125 - väga tõhus masin 4t ja 11kw ja hääl mõnus ja ühtlane
Gasgas, Aprilia ja Yamaha , eriti veel ilma piirajateta on väga karmid püssid (125 kohta)
Seal pead ise teadma millist tahad või soovid

Teema algataja
zobs

aitähh teile info eest.. ma ise muidu kaldun aprilia poole, sest tal on nagu kõik uus, sellesmõttes, et gaasiamort ja suured pidurikettad, digispidomeeter... yamahal on ei ole seda.. aga sama hind on. aga äkki oskab keegi öelda midagi veel aprilia kohta.. et kas tal on ka hea mootor nagu yamahalgi ja palju tal tippkiirus on?
Kasutaja avatar

Võnnu
Kontakt:

Aprilia iseenesest on väga tip-top masin, arvestades, et tal kõik suht hea taseme/tehnikaga aga esindus annab soovida :x

Peaks uuena ikka minig 150km/h rahulikult välja jooksma!
Kasutaja avatar

Piats

ära nüüd mingeid utoopilisi numbreid ka paku, arvesta sellega et soome ajakirja Bike testis suudeti sxv550 -ga sõita välja selline kiirus nagu 158km/h
Mx-iga tegelikud kiirused piirduvad 140km/h
Originaal hammasratasega tugeva tagantuulega on võimalik 145+km/h välja venitada.
Muidu jäävad kiirused sinna 135-140 lähedale.
HannesN: Arvestada võid ka sellega et see sinu dt 130km/h pole tegelik kiirus vaid spido järgi ja sealt võid veel 10 maha lahutada
Kasutaja avatar

Võnnu
Kontakt:

Piats kirjutas:
HannesN: Arvestada võid ka sellega et see sinu dt 130km/h pole tegelik kiirus vaid spido järgi ja sealt võid veel 10 maha lahutada
Kusjuures, sõites spido järgi 90km/h on kõikidel teistel 100km/h asi väga mehhaaniline, et ei oska õigeks ka timmida :(

Olen tegelt nõus, et 150km/h palju pakutud aga 140 on täitsa reaalne!
Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

Kui supermotot soovid siis soovitan GasGas Sm 125 ja kui enduurot siis Ktm Exc 125. Masinad on mõlemad oma klasside meistrid, kui vaadata jõudu ja muud mehaanikat( amordid, pidurid jne). Kuluosad kuluvad küll tibake kiiremini kui muudel masinatel( Mx, Dt, Mz), kuid sõidurõõmu on selle eest ka kaks korda rohkem. Mõlemal on ka korralik esindus eestis olemas; Extreme Moto Jälgimäel Ktmil ja Motokeskus Paldiski mntl GasGasi jaoks. Rataste hindadeks jääb küll 100 000.-, kuigi GasGasil on hetkel soodus hind: 95600.- Eks sa saad kindlasti midagi alla ka kui ostad.
Edu sulle ratta valimisel ja kui oled ostu teinud, anna meilegi teada.

Teema algataja
zobs

aitähh jällegi info eest.. ma käisin paldiski mnt 80c mulle öeldi et Gasgas sm 125 on 80tuhat. Aprilia mx 125 on 74tuhat.. siis oleks kasulikum osta Gasgas?

Teema algataja
Hardy

Lugemata postitus Postitas Hardy »

kumb sulle endale rohkem meeldib, muidugi ka see et kumma seljas sa ennast mugavamini tunned see on sinu enda otsustada kuna siis on juba selline asi, üks ütleb et osta gasgas teine aprilia nii on seda otsust suhteliselt raske teha.
see oli nüüd minu arvamus

Edu!

Teema algataja
Urbanstyle

Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

zobs kirjutas:
aitähh jällegi info eest.. ma käisin paldiski mnt 80c mulle öeldi et Gasgas sm 125 on 80tuhat. Aprilia mx 125 on 74tuhat.. siis oleks kasulikum osta Gasgas?
Minu arvates on GasGas kõvasti ilusam ja ka jõudu rohkem, kvaliteet on mõlemal hea, just nagu Hardy ütles, jääbki siinkohal juba sinu meeldivus peale.

Teema algataja
zobs

miks ta nii kallis on?

Teema algataja
zobs

ühel ja samal ajal postitasime;) sorri duubelposti eest. ma siis vaatan millist sooritada aprilia ja gasgasi vahel

Teema algataja
zobs

ma väga vabandan kolmikposti eest , aga mis te arvate sellest rattast: Husqvarna sm 125? http://www.travermotox.ee/index.php?tr=26 siin on ta müügil

Teema algataja
Urbanstyle

Masinal on suured mõõtmed, see muudab selle sobilikuks ka suuremat kasvu inimesele, Väga kvaliteetne ja peaks suht kenasti edasi liikuma
40mm amordid ees (upside down)
Tehnilised andmed 1 silinde 2T , vedelikjahutus, 54*54,5mm 124,8ccm, 15hj, 6käiku, Teljevahe 1470mm, sadula kõrgus on 870mm, Rehvid 120/70-17 ja 150/60-17 paak 10,2l, kaal 113,5kg
Niipalju oskan öelda et kuubikud ja 54*54,5mm on ka aprilia rs 125 (eelmine põlvkond) Kaalupoolest jällegi väga kerge võrreldes nt MuZ sm 125 130kg, yamu dt kaalub 122kg
Ise vähemalt pole kuulnud, et kellegil eestis sellinne liikur oleks
Masinal muidu piduriketas ees pole just kõige suurem kuna tehnika tuleb Husqvarna WRE 125 ehk endurolt
Iseasi on, tema varuosade kättesaadavus, tuuning jne, ka varuosade hinnad ehk ?
http://www.speedbike.ch/HomeHusqvarna/SM125S%20NP.htm
uuem Sm 125 vist
http://www.somaschinimoto.it/content/nu ... sm125s.asp
vanem

kullokas
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kullokas »

Travermotoxi kodukal on pisut vanad pildid. Kui nad ikka 2007. aasta asju pakuvad, peavad ka 125-sed WRE-d ja SMid nüüdseks puna-valged olema: http://www.husqvarna.it/_vti_g5_ver.asp ... pstry=167_
SM ja WRE on kaksikud jah. Too 15 hj on võimsus mõõdetud 45 mm läbimõõduga sumpsiavasse keevitatud vaid 20mm auguga piirajaga, mille eemaldamine on imelihtne,saad ligi poole rohkem võimu. Minu vana WRE maksimaalkiirus 18-tollise tagaratta ja 50 hambalise tagahammakaga on ca 130 km/h.
Pikale inimesele ilmselt kõige mugavam ja suurel kiirustel stabiilne veermik on Huskyl küll, nagu ka kuulikindel tehnika. Stabiilsuse hinnaks on närvilisematest konkurentidest pisut kangem keeramine näiteks krossirajal. Kaht inimest kandma arvestatud tagavedrustus on kiiremaks maastiku- või rajasõiduks pisut jäik, aga hakkama saab. Ja välja näeb uus Husqvarna oma napi puna-valge plastiga ikka kuradima kena... Kui ta tõepoolest 66 000.- maksab, rabaksin selle.

Teema algataja
Moto-oss

Lugemata postitus Postitas Moto-oss »

Soovitaks GasGas´i :lol:

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”