Milline kett parim?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
eurohulkur

Milline kett parim?

Lugemata postitus Postitas eurohulkur »

Küsimus selline,et milline kett gsx600 parim,kas D.I.D või NK või mõni muu firma,kas O või X ring,kas ise kokku needitav või lukuga?
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Kellele ema, kellele tütar. DID loetakse siiski üheks parimaks. Sealt ka veidi kõrgem hinnaklass. Kas O- või X-ring? Tegelikult on nii, et teatavsti on O või X siis kummirõngaste kuju. DID puhul on asjalugu selline, et O-ring kett on veidi pehmemast materjalist ja X-ring tugevamast. Vastavalt tähistus siis kas V või VM, eriti tugev on ZVM versioon. 600-sele on sobivaim VM tüüpi (X-ring siis) kett. Ja 530 seerias on jutt ainult needitavast lukust. Klõpslukk on vaid krossis ja 520 mõõdus asine.

PS! kasuta otsingut - mingi aeg tagasi oli päris pikalt ketiteooriast juttu.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

See, et 530 on ainult needitav on vale... klõpslukk täitsa olemas ja täiesti pädev. Seda ma ei taha kuuldagi üldse, et ei pea vastu koormusele vms - loll jutt!
Tavakasutuseks polegi vist see firma kõige olulisem. Kuuesajasele sobib ilmselt kõige paremini 520 X-ring. DID-ga muidugi kvaliteedi osas mööda ei pane. Soovitaksin veel sellist firmat nagu Regina. Täiesti korralikud ketid tunduvalt odavamalt.

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 122 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

Nigga kirjutas:
Kuuesajasele sobib ilmselt kõige paremini 520 X-ring.
Minuteada peaks gsx600f külge käima siiski 530 mõõdus kett.
Joel

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Regina teeb poolele maailmale kette ja on hea. D.I.D on muidugi lukskaup ja kindel valik.
Aga sellele gsx600 väga nõudlik pole nii, et võib mingit säästuostu ka teha.

Kuigi alati on lihtsam osta õige asi ja nii et kõps kõps Neeme juurde Streetmotosse ja D.I.D peale ning muretuid kilomeetreid.
Mitte vaevata hiljem 300 krooni säästu pärast pead kuidas kartereid keevitada
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

aga RK ketid?
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Kontakt:

See, et 530 on ainult needitav on vale... klõpslukk täitsa olemas ja täiesti pädev. Seda ma ei taha kuuldagi üldse, et ei pea vastu koormusele vms - loll jutt!
Tavakasutuseks polegi vist see firma kõige olulisem. Kuuesajasele sobib ilmselt kõige paremini 520 X-ring.
Ma ei maininud kordagi, et klõpslukk koormusele vastu ei peaks. Materjal ju sama. Veidi 530+neetluku tagamaast siis: Et Saksamaa on üks suuremaid Euroopa riike ja teatavasti seal kiirteedel piirangud puuduvad, siis on Saksas DID loobunud klõpslukkudest. Miks? Kes on kokku puutunud, siis korraliku ketitootja lukud on samamoodi nagu lülid tehtud väga täpselt (jutt rõngaskettidest), seega selle kokkupressimine on juba omaette kunst. Ja et kulibinlik on INIMENE, mitte ainult Eesti inimene, siis ega need sakslased palju targemad pole. Poolikult peale prssitud lukud ja siis klick kuidagi kinni ning 200-ga bahnile uhama. Pole just eriti meelekindel tunne. Seetõttu tarnib Saksa keskladu vähemalt DID-i 530 vaid neetlukuga. Loomulikult on turvalisim tellida kett kinnisena ja vahetada korra kiiget lahti võttes.

Ja 600-sele 520... Ei ütle miskit halba aga hetkel on teema tänavasõidus mitte ringrajas. Selge see, et ringrajas on ilma rõngasteta tugev 520 peal. Ja tagumine ketiratas ka bikedel alumiiniumist. See aga pole tänaval teema. Tavasõidus on ikka oluline vastupidavus ja kauakestvaus. Seega minu arvates peaks eelnevalt mõtlema, millises kontekstis mida soovitada. Samahästi võiks öelda, et unustage ära kõik O- ja X-ringidega ketid ja võtke tavaline tugev - veeratakistus kordi väiksem. Jälle racingu teema. Seega räägime ikka asjadest, millest abivajajale kasu oleks :)
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Ma ei eeldagi, et tegemist on ringraja rattaga.
Mina paneksin ikkagi 520.
Alumiiniumist ketirattad on aftermarket teema. Originaalis ei ole seal taga teps mitte alumiinium...
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Kontakt:

Mina paneksin ikkagi 520.
OK, mingi kandi pealt nõus, aga mis on su valiku põhjendus? Mina võin oma 530 valiku sellele tavalisele tänavarattale põhjendada järgmiselt:

1. 530 on tootja poolt peale pandud ja seetõttu default, mida ka tarvikukataloogid esmasena pakuvad
2. 530 on kauakestvam (tõmbetugevus 4,31, 520-el aga 3,65) Iseloomustab materjali tugevust. Kui see samas suhtes kestvusesse konverteerida, siis 530 peaks kestma 20% kauem
3. 530 komplektid on sellele rattale suure tõenäosusega alati kaupluse laos olemas. 520 konfi peaks reeglina tellima

530-lt 520 peale kaldumise põhjusi on minu arvates vaid 2:

1. Kett umbes 20% odavam
2. Veeretakistus on 6-7% väiksem (indeks 520-el 3,45 ja 530-el 3,63)

Kaaluerinevus selle massiga ratta puhul pole vist mainimisväärt. Küll on mu juures käinud see aasta mitu CBR-i, kes on telefoni teel tellinud endale uue keti ja siis järgi käinud ning tagasi tulnud, kuna ratas oli rinkat sõitnud ja peal olid 520 hammakad. Vend vahetas ainult ketti ja oli siis portsu otsas, sest päris aus olles ei tule ma alati selle peale, et küsida: "Mis laiusega ketti vaja on". Arvan, et olete minuga nõus, kui väidan, et 80-90% meie motoringkonnast hakkaks selle küsimuse peale kokutama: "...mis laius - kust ma tean". Ja õigustatult, sest ega ei olegi kohustuslik inimesel teada oma ratta kõiki parameetreid. Mina ka ei tea täpselt, mis kujuga piduriklotsid mu tsiklil on enne kui ma neid lahti pole kiskunud. Ja kui läheksin ostma ning mulle näidataks uusi ja küsitaka kas õiged - kehitaksin õlgu.

Aga nigga, siiski sooviks su 520 ketisoovi põhjusi. Saaks ka ehk asja teise küle pealt vaadata.

Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

kalmaaripoju

Lugemata postitus Postitas kalmaaripoju »

NB! :P

Üks väike tähelepanek lahtivõetava ketilukuga keti kohta!

Võtsin mõned päevad tagasi oma tsiklit lahti. Keti mahavõtmisel aga ei pannud algul tähele, et ketiluku all olevad kummist O-ring tihendid on sealt peale lahtivõtmist kerged ära tulema ja ära kaduma. Täna ketti puhastades avastasin, et olingi ühe O-ring-i ära kaotanud. Õnneks leidsin selle hiljem põrandalt üles.

Seega tahtsin öelda, et ketilukuga O-ring ketti lahti võttes olge tähelepanelikud ja ärge neid kahte O-ring tihendit ära kaotage.

P.S. See võib ka olla üks põhjustest, miks soovitatakse needitud kette kasutada.
Kui mõni uimasem vend nagu mina, ise ketiluku lahti võtab, siis ei ole sugugi kindel, et ta selle 100% korralikult ka kokku tagasi paneb.

......

Laiemale ringile üks küsimus:

D.I.D. ketid on vaieldamatult tippkvaliteet.
Mida oskate aga Tsubaki kettide kohta öelda? Kas võiks proovida? :)
La moto mía – KLX 650 R
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

• Poolikult peale prssitud lukud ja siis klick kuidagi kinni ning 200-ga bahnile uhama. Pole just eriti meelekindel tunne. Seetõttu tarnib Saksa keskladu vähemalt DID-i 530 vaid neetlukuga

kõik tore, aga selleks, et saaks kett needitud, peab ketita ratta kuskile kärule laduma ja seadmega töökoja/mehe juurde minema, kuigi seade ise suitsupaki suurune, või kuidas?

Kasutaja avatar

MOTODEPOO
Kaupmees
Tänatud: 46 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas MOTODEPOO »

Mitte alati.
Deposiit 1500.- (et enda kätte ei unusta) ja saad Tallinna Motodepoost selle laenata päevaks-paariks

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”