Kuidas vähendada varguse riski?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Kuidas vähendada varguse riski?

Lugemata postitus Postitas sys »

Nii siia teemasse võiks siis kõik, kel midagi konstruktiivset öelda, oma soovitusi lisada, et kuidas hoida/valvata jne. oma ratast, et see ei sattuks valedesse kätesse. Konstruktiivse all pean silmas, et poste seoses maamiinide, kuulipildujate ja muu sarmase atribuutikaga pole mõtet siia teha, kuna need lihtsalt kustutatakse (sys ei oma naljatuju hetkel). Samas ka konstruktiivne kriitika on teretulnud, kuna eesmärk on vahetada ja saada infot selle teema kohta.

Tervitades Sys

J30
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas J30 »

Oma ratta kaitsmisest aga üksikasjalikult ärge rääkige. See siis olekski minu esimene soovitus, et mõelge kus ja mida pajatate. Kui on hea tehniline idee, siis postitage see kasvõi külalise nime alt.
Tööriistad, auto LCD probleemid, xenon
http://www.harteron.ee

Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ma kasutan oma rattal kolme lukku, piduriketta lukk esirattal, taga U lukk, ja roolilukk. Ma siiski ei pea seda piisavaks ja tahaks osta alarmi. See motopaksu juhtum ajas hirmu nahka. Kõige parem kaitse on siiski vist see, et jätta oma ratas võimalikult avalikku kohta, kus see oleks kõigile näha. Varas ju ei hakka teiste näes lukku puruks saagima või bussi vedama kui rattal lukud peal. Samas võib see bussi vedamine näiteks rollerite puhul toimuda üllatavalt kiiresti, kuna need ju suht kerged asjad.
Kasutaja avatar

sang

Lugemata postitus Postitas sang »

Varas ju ei hakka teiste näes lukku puruks saagima või bussi vedama kui rattal lukud peal. Samas võib see bussi vedamine näiteks rollerite puhul toimuda üllatavalt kiiresti, kuna need ju suht kerged asjad.
kõigepealt tsiklile signall peale, mis röögiks, kui liigutatakse ning tsikkel mingi posti vms külge tugevalt kinni. siis ei saa lihtsalt minema tassida. ja kui garaazis hoiad, siis ka garaazile signall peale.
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Ega see mingi eriti uudne meetod ole, aga endal istub garaasi ees üsna laia seljaga ja üsnagi õel kaukaasia lambakoer. Ega see mingi ületamatu tõke ole, aga ta suhtub üsnagi kiivalt asjadesse, mis jäävad tema haldusalasse. 8)
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

Mix

yks venekeelne link

Lugemata postitus Postitas Mix »

Mõningaid tarkusi tsiklile alarmi paigaldamiseks.

Külaline

Re: yks venekeelne link

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mix kirjutas:
Mõningaid tarkusi tsiklile alarmi paigaldamiseks.
link ise kah: http://www.opposition.mail333.com/motoalarm.htm
:oops:

Martään
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martään »

Endal on keldris 2 ukselukku (mitte-nii-vargakindlat tüüpi) pärast seda on tsiklil roolilukk peal ja veel on pöidlajämeduse trossiga põranda külge kinnitatud.

millalgi tungis üks vargagäng keldrisse sisse. Välimise ukse lukukeel oli läbi saetud(!!!) Ühel valel keldril olid nad krambi läbi hammustanud(üsna võimsad tööriistad pidid olema selle jaoks)

Minu keldril tõmmati kogu lukuvärk ukse küljest lahti (mitte-eriti-suur vaev)

Trossi nad ilmselt ei püüdnudki nüsida ja nii jäigi ratas alles, kuid südametäiega soditi kõik spray-ga täis

Seda teadsin kes olid selle gängi informaatorid - paar päeva enne seda olid need 2 tüüpi minu tsikli vastu huvi tundnud ja veidi pärast seda mingi kamba (ilmselt sellesama) koosseisus mulle tänaval vastu kõndinud ja hoobelnud et lähevad nüüd mu tsiklit vaatama, ma pidasin seda hooplemiseks loomulikult.

Kohe pärast juhtunu avastamist päev hiljem libistasin oma ustava 36-mutrivõtme (mutrivõti grande :twisted: ) varrukasse ja läksin maja ümbrusesse vaatama et kas need jobud on ehk kusagil tolknemas, ja ennäe, tulidki needsamad 2 tossikest mulle pimedal tänaval vastu.

"oot oot, mida sa teed, ära löö!" :arrow: *nätaki* :arrow: tüüp pikali maas, hoiab kätt kinni ja lõugab kõigest väest :twisted:

Hetkeks mõtlesin omakohuse peale aga ma olin juba politsei välja kutsunud nii et... Politsei tuligi umbes samal momendil nii et ma võtsin selle kaasa kellele ma olin äsanud ja kes nüüd hästi koostöövalmis oli (i wonder why :roll: ) ja siis hakkasid mendid teda pinnima, leidsid tema taskust veel sama spray millega tsikkel oli üle soditud.

Kahjuks tuli välja et tüübid liiga noored et kriminaalkorras karistada(nagu noor varas poleksgi varas!) Ja nii pidingi leppima sellega et nende vanemad hüvitavad kahju (sellest ma siinkohal ei räägi kas ma odavamalt sain asja taastatud :wink: )

Igavene ajudekepp.
Hetkeks sellel momendil kui ma nad tabasin just enne politsei saabumist mõtlesin just omakohtule. Praegu on kahju et ma seda võimalust ei valinud sest neid informaatoreid politsei ei karistatudki. Politsei aimas kes see ülejäänud vargagäng oli aga need 2 jobu ei andnud neid välja. Aga vähemalt tean nüüd kes need on nii et kui veel midagi minu tsikliga juhtub hakatakse inimesi kastreerima :twisted:

Chromed

Lugemata postitus Postitas Chromed »

Raitzi meetod kahtlemata üks parimaid - tige koer ukse ette. Vaevalt et keegi sellisega maid jagama hakkab :twisted:
Seoses varguste teemaga käis selline mõte peast läbi, et turvalisuse seisukohast äkki ei peaks oma uhkeid sõiduriistu foorumites eksponeerima kasutajanimede/omanimede all. On siis asjasse mittepuutuvatel isikutel vaja teada millega keegi sõidab. Ja kes krt teab milline s...pea pilte parajasti vaatab ja mis mõtted tal peas keerlevad.

ilves

Lugemata postitus Postitas ilves »

Chromed kirjutas:
Ja kes krt teab milline s...pea pilte parajasti vaatab ja mis mõtted tal peas keerlevad.
Ega tea jah, seegi pilt võis pätile heax pidepunktix olla... Rajooni teades võib 'asjatundja' uste ja numbrite järgi niimõndagi välja arvutada, ma kahtlustan.
http://www.biker.ee/pics/10/bik_gal_368.jpeg

Ja vargused jäävad harvemax siis, kui iga neetud pätihakatiski teab, et igasugune tsikli torkimine/varastamine lõppeb väga valusalt. Loodetavasti aitavad kõik biker'id selle kena traditsiooni loomisele võimalusel kaasa.

mudilane

Lugemata postitus Postitas mudilane »

Kuidas keegi valvega parkalsse suhtub??? (suviseks hoidmiseks)
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

praegu tundub kõige lollikindlam variant
Viimati muutis piret, 23 Mär 2004, 18:38, muudetud 1 kord kokku.
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

piret kirjutas:
praegu tundub kõige lollikundlam variant
Meil paraku enamus parklate omanikest just lollidest koosnevad, või on juba tekkimas spets kohad tsiklitele ehk siis katusealused?

terv
Kris.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

no eks kate aitab kah miskit...
Vahest sõidan ja teen asju.

OOpiuM

Lugemata postitus Postitas OOpiuM »

Mõte. Rattale-rattasse peita maskeeritud mobiiltelefon, ühendatud sedasi, et lon aetuna pidevalt sisselülitatud. Varguse korral saab telefoni positsioneerida - ja siis tuleb mängu juba motomeeste vendlus....
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

OOpiuM kirjutas:
Mõte. Rattale-rattasse peita maskeeritud mobiiltelefon, ühendatud sedasi, et lon aetuna pidevalt sisselülitatud. Varguse korral saab telefoni positsioneerida - ja siis tuleb mängu juba motomeeste vendlus....
Eriti hea muidugi chopperitele paigaldada :-)
Aga kust see vendlus mängu tuleb ... see jäi veidi segaseks :?

terv
Kris.
Kasutaja avatar

Jannes
Tsikkel: R1200R -17
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas Jannes »

OOpiuM kirjutas:
Ehh... ja kas sa arvad, et see idee on uudne??

Seda on autode peal juba ammu katsetatud ja kahjuks on olnud tulemus sama, nagu iga teise turvameetmega... need r**ped varganäod tulevad ka selle peale ja teevad selle vägagi edukalt kahjutuks.
Kuidas, võimalusi on mitmeid. Targem on jääda lootma tavapäraste ärandamisvastaste vahendite ja kaine mõistuse peale.

Terv.,
Jannes

P.S. Asjal oleks jumet ootamatus kohas, nt. vana vene tsikli peal jne. Aga sellise omanik ei kipu jälle tavaliselt nii kalleid meetmeid tarbima. Nokk kinni, saba lahti...

OOpiuM

Lugemata postitus Postitas OOpiuM »

Vendlus seisneb kiires, rohkes, tõhusas reageerimises. Võib arvata, et juba täna on autovarga standardvarustuses titaanvõtme kõrval seade gps-gsm side kõrvaldamiseks, kuid võimalike kahjude kõrval on see siiski lootustandev , kuid odav lisavõimalus. Ei räägi siin mobikitist, mis vist üle 10kilo maksab, tonniga peaks ehk hakkama saama.
Ma mõtlen seda, et kergelt hõivatatavate sõidukite vargus on algselt tihti vaid huligaanne ärandus, mitte planeeritud ja ettekavatsetud kuritegu.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

mudilane kirjutas:
Kuidas keegi valvega parkalsse suhtub??? (suviseks hoidmiseks)
Kuidas kuskil olukord ja suhtumine on. Näiteks Narva-Jõesuus teatas valvur tasulises parklas rahuliku südamega, et tema mingit garantiid ei anna kui (oli siis autoga) midagi väärtuslikku pänna pannakse. Suhtumine oli selline, et kui auto pihta pannakse on see autoomaniku oma mure. :oops:
Loodame, et mujal on olukord tunduvalt parem.
Mida proovida vähendamaks pätsamise riski?
Isegi lühikeseks ajaks tsiklist eemaldumise korral pane ratas lukku (kõikmõeldavad lukud) ja alarm peale. Kiiver võta kaasa või lukusta tsikli külge. Ei ole hea pajatata teistele inimestele, milline tsikkel sul on, millised lukud ja süsteemid ja kus täpselt hoiad (kuigi mõni võib olla hea tuttav, võib ta täiesti kogemata rääkida infot sinu rattast kellegile, kellel ei ole nii head kavatsused). Proovi pilt tsiklist teha kuskil mujal kui koduhoovis.

KeN

Lugemata postitus Postitas KeN »

Minul on rollerile pandud sala lukk. kui seda ON asendisse pole lükkatud siis lihtsalt käima ei saa ja kõik. ( ei hakka siin kohal täpsemalt seletama kuhu see peidetud on ).
Kasutaja avatar

attrs
Tsikkel: 790 adv
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas attrs »

eks üldiselt kõige kavalam ongi teha mõni selline "lisanupp" sest selle leidmine võtab aega...samas võib ka mõne jupi, (piip, juhtmejupp piibu ja pooli vahelt vms) mida parajasti kerge kätte saada, lihtsalt kaasa võtta... Keskmisel vargapoisil neid reeglina taskus pole. Varast, kellel kõik vajalik kaasas ja kes läheb nö kindla võidu peale välja polegi imho võimalik peatada! Varga kättesaamise puhul tuleks seda vendluse ideed kindlasti rakendada, kuna eesti politsei kui selline neis hirmu ei tekita. krt vanas läänes oli ikka asi paigas, see, kes teise "suksu" sisse vehkis rippus peagi võllas!!!

attrs@jälestab_rattavargaid
Kasutaja avatar

tfr
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tfr »

See käivitamise takistus on minu arust üsna mõttetu lisa - ma pakun, et selliste varguste osakaal, kus üritatakse rattaga minema sõita, on ikka väga minimaalne.

Pigem investeerida see raha lukku(desse), millega saab ratta kuhugile külge kinni aheldada või vähemalt veeretamatuks teha.
TransAlp '02
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kui hästi kaitseks kui tsiklit säilitad näiteks sellises metallkonteineris? Vaatan parajasti aknast välja ja töömeestel on oma tööriistade säilitamiseks just selline kasutusel. Selline väike kuhu just tsikkel sisse mahuks aga piisavalt massiivne, et pikanäpumehi eemal hoida.

Kas keegi juhuslikult oskaks vihjata kes selliseid müüb?
Pilt
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

sellistest turvapuuridest oli siin kunagi juttu. Ma proovin selle otsingu abil üles leida. :D

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

ioon

Lugemata postitus Postitas ioon »

Muretesege omale hea valvekoer, ise oman rollerit ja koera, ning pole mingit hirmu et midagi peaks juhtuma, ennem muretsen koera pärast, muidu koer on tõhus küll, eriti kaukaasia lambakoerad, vaikselt tulevbad ligi haukumata ja siis oled omadega plindris.

Sekopää

Lugemata postitus Postitas Sekopää »

Kunagi tutvustati tehnikamaailmas(juuni2003) sellist motikalukustamise ketti: Austria firma Pewag kett Dragon. Tegu on siis lisanditega kroomterasest kuuekandilise profiiliga lülidest ketiga, läbimõõt 11mm, see ei ole lõigatav ei rauasae, poldilõiketangide ja viiliga, kuna pealispind ja südamik on tublisti karastet. Veel on tal spets ümar lukk, mida on raskem lahti muukida. Varas saaks keti pooleks aint kõvasulamile mõeldud abrasiiv kettaslõikuriga, millega peab mõni mint sädemepilves vaeva nägema. :shock:
Ma kujutan ette, et kui selle ketiga nt kuskil kesklinnas, kus inimesi normaalselt liigub oma ratas kuhugi asjaliku metallposti külge panna, siis ega varganäod vähemalt päeval ratast minema ei viiks -> kaitsemaskiga vennike mootorratta juures sädemepilves ketti saagimas oleks ju kahtlustäratav või mis :wink:
Lisainf www.pewag.com.
Kasutaja avatar

ar
Tsikkel: Yamaha XJR1300 ´09
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ar »

äkki oleks sel juhul mõteks hoopis post läbi lõigata - see enamasti tavaline stal-3 :lol:
Tervitades
Anti
..............

Sekopää

Lugemata postitus Postitas Sekopää »

Sekopää kirjutas:
asjaliku metallposti külge
:wink:
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”