Erinevate ilmadega erinev sõiduvarustus (suvel plätud jne)

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 367 korda
Kontakt:

Erinevate ilmadega erinev sõiduvarustus (suvel plätud jne)

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Andke tuld nnüüd:) Kes mida millise ilmaga selga paneb ja miks.
Ärge üksteisele ainult sõnadega liiga tehke.

Mul näiteks on praegu nn "dragging jeans" ehk siis kaitsmetega õhukesed teksad ja ikka sulan üles. Ja linnas sõidu pealt tahaks isegi kiivri peast minema visata , sõidan visiir lahti aga kasu ei miskit :|

Täna hommikul panin õhukese sõidujope selga, sõitsin tööle, tee peal mõtlesin, et imelikult laperdab kuidagi - kaitsevest jäi alla panemata :oops: Mõnsam sõita küll, kuid pidevalt taovad "ilma-nahata-meeste-ja-naiste" pildid peas, kes ilma varustusega käkki on pannud. Tahan motokonditsioneeri 8)

Pilt

hannes1337

Re: Erinevate ilmadega erinev sõiduvarustus (suvel plätud jne)

Lugemata postitus Postitas hannes1337 »

aga pane aint kaitsmed?
ükspäev mäkis oli üks selline vend,kellel oli särk ja kaitsmevest,tundus küll mõnusam kui mu nahast tagi ..

ma näiteks sõidan tagi ja shortisidega tihti -kotid hingavad vähemalt
samas kindad,kiiver ja saapad alati olemas

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

Palava ilmaga on hea avatava lõuaosaga kiiver avada ning kasutada ainult päikesevisiiri. Tõsi, jälle oma turvalisuse arvelt. Kuid väga hea on nii sõita, ka maanteekiirustel.

Hea on sõita lihtsalt õhtuti kui pole nii palav ja ummikuid. Kellel tsikkel tarbesõiduk, sellel see lahendus ilmselt ei toimi.

Käesoleval hooajal olen häbiväärselt vähe jõudnud sõita, nii 4000 km, mõnele mehele on see kuu aja distants, nii et mida ma ka tean.

Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

ma ei saa panna ainult kaitsmeid - telefonid ja rahakotid jms sodi pole panna kuhugi. sadulakotti ma neid ringi lendlema ka ei saa panna.
peaks sõjaväerakmed ostma vist :P

Kasutaja avatar

tnacc
Tsikkel: Can-am Outlander 800

Lugemata postitus Postitas tnacc »

tead kui nii hirmsasti kardad siis ükskord juhtubki.
ma sõidan t- särgi ja lühkaritega.
JULGE HUNDI RIND ON NAHA JA KARVADETA :D

Planeeta korvis sündinud
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

ma pole kordagi ametlikult kukkunud (sülitan nüüd üle õla), sellepärast kardangi :P mul kõigub meeles üks lause "asi pole selles, et kas sa kukud, vaid et millal sa kukud". mu aeg pole veel käes :) ja kui tuleb, siis võtan ta mingisugustegi kaitsmetega vastu :ner:

Kasutaja avatar

reimz
Tsikkel: GSX-R 1000 K3 / Warrior
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas reimz »

Ka mina, kes siiani oli vastu igasugusele sõitmisele ilma täisvarustuseta, olen nüüd viimased päevad sõitnud shortsidega (küll ainult Tallinnas, linnast välja minnes kannatan kuumust ja jätan tagi luku veidi ülevalt lahti). See ilm ei jäta lihtsalt muud võimalust. Tõsi küll, olen PALJU ettevaatlikum, kui täisvarustuses.
Ja tunnistan, et täisvarsustuses sõita on ikka väga mugav. Ilma kinnasteta lenksust kinni hoida on kuidagi ebardlik ja ilma varustuseta sõites väsin ära ka. Aga vähemalt palav pole! Äkki läheb see kuumalaine kunagi üle ka.

Samas nüüd millalgil peaks jälle rajale minema. Aga ega seda vist enne 22.00 polegi mõtet teha, muidu saab trenni ja sauna korraga!

Kasutaja avatar

Yerba
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner '13

Lugemata postitus Postitas Yerba »

Praeguste ilmadega -sõiduteksad (Icon), t-särk, mille peale Dainese rindkerekaitse, touring saapad Daytona, õhukesed RevIT suvekindad ning avatava lõuaga Schuberth C3. Väga mõnus kooslus - ei aja üleliia higistama ning kõik eluliselt vajalikud organid on ka kaitstud. Käed paraku pole kaitstud, aga käsivarte kaudu jahutab keha sõidu ajal ikka päris mõnusalt.

www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Kasutaja avatar

Hanno
Tsikkel: R1200GS
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Hanno »

suurim järeleandmine, mida olen palavaga teinud on, et võtsin sõiduteksadel põlvekaitsmed välja. Pean siis nüüd püüdma mitte põlvili kukkuda :) Samas, teised püksid on mitte-teksad, õhemast tekstiilist, mida kasutan rohkem lõbusõitudeks ja pikematel otstel, neil on ikka põlvekad sees. Vahepeal ajan jala sirgu ja lasen tuult säärest sisse, siis saab põlv õhku jälle. Saapad on bemmi, airflow mudel, sellised kerged ja võrguga, nendega saab sõita kenasti, iga ilmaga. Seljas on sõidutagi, sellest pole raatsinud loobuda. varukate otsalukud lahti, sealt puhub piisavalt sisse. Ja seistes (mitte sõites) polegi suurt palavuse vahet, on ta seljas või mitte, niikuinii palav. ahjaa, kinnastest olen siiski kah loobunud...

harimal

Lugemata postitus Postitas harimal »

Piipz kirjutas:

Andke tuld nüüd:) Kes mida millise ilmaga selga paneb ja miks.

Paar korda olen patustanud ning ilma kaitsmeteta ringi lasnud, aga üldiselt lähen enam-vähem samasse patta Yerbaga - kaitsmevest, viisakad saapad, hingavad kindad, avatava lõuaga kiiver. Lühikeste otste peal koonerdan vaid pükste osas, mis on kalkuleeritud risk - korra olen linnakiirusel tavariietes kukkunud ning tean, et ilma puusakaitsmeteta on tulemuseks paarinädalane lonkamine.

Kui träni vaja vähe tassida, siis topin pükste taskud sodi täis, kui rohkem siis võtan seljakoti kaasa. Kodus on igaks juhuks ka paagikott olemas.

Pikad otsad käivad aga täisvarustuses ning vahepealsete peatuste korral korraliku higistamise saatel 8)

Kui kellelgi pappi on ning jopes ei taha higistada, siis eBay'st saab alates 1300 eest (koos transaga) juba päris viisakaid kaitsmeveste, mis kopeerivad Dainese Wave disaini.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Mina olen ka järele andnud. Proovin kanda kindaid ja saapaid. Kiiver ikka alati.
A nolihtsalt võimatu sõita. Isegi kui nahast tagi on seljas. Pärast 15min sõitu töölt koju võtan t-särgi ära ja see on jumalast läbimärg.
Viimased päevad olen ka julgenud sõita lühkarite ning t-särgiga. Sest ega sõiduajal kuumarabandust pole targem saada.
Lisaks teen õhtuti ühe tiiru. Käin külma duši all + siis jahedamas õhus sõit otsa. Päris mõnusalt jahe hakkab. Ning siis kiirelt magama jahedaga,
öösel ärkad nii kui nii 5 kilo kergemana higi kausis kuskil.
Aga tõsi ta on. Ilma varustuseta sõit on kuidagi paljas tunne, imelik lausa.
pikemateks otsteks ajan ikka varustuse selga. Siis kiirused suuremad ja palav ei hakka.

Kasutaja avatar

Ravat
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Ravat »

On palav aga järele ei anna varustuse osas.

Vabal ajal olen ma normaalne... aga vaba aega mul pole
Honda CBR600F 1990 "Põdravikat"
Piaggio Typhoon
BMW R1100S
Honda CBR1000F 1987
Aplilia SL1000 2003 Falco
Honda CBR1000F 1987
Keeway Zahara
Xmotos XB88 250cc
Asix Lizzard 250CC
Honda Pacific Coast 800 1991

zhark
Tsikkel: 2 ratta ja pedaalidega vokk
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas zhark »

eelmine nädal veel kannatasin ning söitsin teksadega (kaitsmetega) ja nahktagiga, kuid see nädal olen tagist loobunud linnas sõites, maanteele minnes sõidan ikkagist täis varustuses.

Ride And Die, But Do It Young
5293 569
Pilt
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

mina andsin ka järele. Ilma saabaste ja põlvekaitsmeteta ikka ei sõida, aga braincap ja t-särk töötab sellise ilma korral väga hästi.

väinz

Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Mul sihuke kaitsmesärk abiks (Fox Racing Launch Suit) http://ephinity.com/Catalog/Search?pcat ... geSize=100. Ostetud Tallinnast, ei mäletagi kust, mingi firma Mustamäel, laos proovisin ja võtsin ära. Arki juures kuskil.
Bro: laseb õhku läbi nagu võrksärk, vajalikud kaitsmed on kvaliteetsed ja seisavad õigel kohal. Mitte nii hea: ta liibub väga ihu ligi. Raske on seljast ära saada ja kui rabeled ning võrku vigastad, on seda ise pea võimatu parandada, mingi udupeen materjal. Sääskede vastu ei kaitse :P

Viimati muutis Äännn, 14 Juul 2010, 18:04, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 693 korda
Tänatud: 455 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Eelmine aasta oli Veldis(siis Tondil) müügis üks kaitsmetega võrksärk-selline lofkam ja palju taskuid oli tal kah!
Linki panna ei oska ja otsida ei viitsi-palav on (help)

edu

Kui ei eksi, siis käis see särk ka Motoreporteri reisil koos omanikuga :D .

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Tõeliselt kuumade ilmadeni on meil veel jupp maad minna. Endal on kogemus +42C-ga kus peale mõningat sõitmist seisma jäädes lihtsalt küllili vajusin. Panin küll jala maha kuid niipalju jõudu ei olnud et ratast toetada. Sellistes tingimustes olen ka ilma kiivrita sõitnud kuna pilt hakkas sõna otseses mõttes tasku minema (temperatuur umbes sama ... linn ... ummik ... must kiiver ... ümberringi autodest õhkuv kuumus jne). Kalkuleerisin riske ja otsustasin et ilma on ohutum.

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

Hanno kirjutas:

suurim järeleandmine, mida olen palavaga teinud on, et võtsin sõiduteksadel põlvekaitsmed välja. Pean siis nüüd püüdma mitte põlvili kukkuda :) Samas, teised püksid on mitte-teksad, õhemast tekstiilist, mida kasutan rohkem lõbusõitudeks ja pikematel otstel, neil on ikka põlvekad sees..

miks kõik räägivad et lähevad kukkuma--naljakas ju :)

kogenenumad teevad sedasi :D

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Kasutaja avatar

t2g
Tsikkel: zx6r suure R-iga

Lugemata postitus Postitas t2g »

ma olen loobunud ka varustusest
sõidan iga päev u 40 km mmaanteed ja paar kilti linna ja lasen plätude, lühkarite ja t-särgiga.
mobiil, rahakott ja muu pudipadi seljakotis.
kukutakse ju enamasti siis kui pannakse hullu aga sellise sõiduvarustusega ma hullu ei pane ja olen ehk endale isegi ohutum kui täisvarustuses.

rhannes
Tsikkel: Yamaha fazer1000

Lugemata postitus Postitas rhannes »

Kiiver on kohustuslik aga kõik muu on igaühe oma kaalikas kinni.Olen ise paar viimast päeva ilma varustuseta sõitnud kuna lihtsalt liiiiiiiiiiiga palav on aga üldjuhul olen sellel arvamusel et lihtsam on 10min vees lobistada kui mitu kuud haavu lakkuda.

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

kris. kirjutas:

Tõeliselt kuumade ilmadeni on meil veel jupp maad minna. Endal on kogemus +42C-ga kus peale mõningat sõitmist seisma jäädes lihtsalt küllili vajusin. Panin küll jala maha kuid niipalju jõudu ei olnud et ratast toetada. Sellistes tingimustes olen ka ilma kiivrita sõitnud kuna pilt hakkas sõna otseses mõttes tasku minema (temperatuur umbes sama ... linn ... ummik ... must kiiver ... ümberringi autodest õhkuv kuumus jne). Kalkuleerisin riske ja otsustasin et ilma on ohutum.

terv
kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light

+42 varjus? Siin on +34 varjus ja +44 päikese käes...või vist enam, mul pole omal päikese käes kraadiklaasi. Kohe uurin järgi, palju päikese käes on, väikese testi jaoks ikka jaksu on. :)
Teisest küljest lohutav kuulda, et ma pole ainus, kel kuumus jala sültjaks muudab.
EDIT 1: Testi tulemuseks sain, et praegu jahedam, päikese käes ainult +36 C ja väike tuuleke.
EDIT 2: Täisvarustus ikka. Kui seda selga ei kannata panna (enda tervis või ilm ei luba), siis sõitma ei lähe.

Viimati muutis Äännn, 14 Juul 2010, 19:05, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

alati on võimalik ka autoga sõita. ei pea ju nii tsiklimees olema, et sõidan kasvõi ilma varustuseta, kuid pean saama sõita (togi) .
see muidugi ei kehti nende kohta, kellel pole autot.
samas, ise räägin natuke endale vastu - pärast sellist pikka talve, nagu meil oli, ega naljalt küll ei anna "sõitmist käest ära" 8)

üks huvitav küsimus veel, seda siin enne natuke ka arutatud aga miks rollumehed vähem varustust kasutavad (minu silmis vist üldse ei kasuta) kui tsiklimehed.
Kas sellepärast, et rollu ostuhind on nii väike, et ei raatsi enam riiete peale raha panna, või lihtsalt pole seda raha?
Kas sellepäarst, et tsikkel läheb ametlikult ikkagi 100 välja ja roller 45-50? Siinkohal tooks väikse näite - kui ma sõidan mootorrattaga 100km/h ja panen pauh mingile autole tagant sisse, siis kui palju oleks mul kaitsmetest abi, kui ma vastu seda autot kleepuksin? Palju rohkem tööd oleks tegelikult surnukuurionudele... Seega, kuna roller ei lähe 100 välja, siis pole võimalik surma saada? Aga mis juhtub, kui ma panen nüüd motikaga matsu 50km/h ja samamoodi mignile autole tagant sisse? Idee järgi saan ka siis surma, kui ma just üle auto ei lenda. Jällegi - mis kasu mul nendest kaitsmetest oli?

Aga tuleme nüüd tagasi selle asja juurde, milleks meil TEGELIKULT kaitsmeid vaja on - justnimelt need väikesed kukkumised ja avariid väikestel kiirustel 1kmh-20km/h. Rollerid lähevad ju ka 20km/h välja. Kas siis tõesti on nii, et rolleriga on 20km/h sõites vähem valus kukkuda, kui tsikliga, või milles nagu küsimus on? Isegi jalgrattaga mäest alla sõites ja 50km/h sisse saades saan ma kukkudes tõenäoliselt sama palju haiget, kui seda motikaga. Erandiks muidugi see, kui sa motika/rolleri alla jääd või sellega vastu pead saad (tervitaks siinkohal oma naabripoissi).

See oli lihtsalt väike koputus rollumeestele südamele. Roller ei ole kukkumise mõistes ohutum. Täpipealt sama ohtlik nagu ka mootorratas, seda siis kaitsmete aspektist vaadatuna.

Seega saan isegi aru nendest, kes maanteel 150 200 -ga lasevad ringi, t-särk seljas. Kui nad kuskile pihta saavad, siis tõesti pole enam vahet, mis neil seljas oli. Pärast juppe kokku puzzletades saab aru, et ahah, varustus oli puudu :roll:

Pikk jutt on alati s**t jutt ja keegi ei viitsi kunagi neid läbi lugeda. Minu seisukoht on, nagu ennegi, et kui tahad - siis sõida kasvõi palja tilliga - kuid ära käi sellega teiste ees kiitlemas - see on su oma nahk mida sa hoidma pead :)

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

põhimõtteliselt koguaeg varustuses,paar korda olen see aasta lühikeste pükste ja t-särgiga sõitnud,aga siis ka ainult 2-3 km ots kebabi ja selline väike rahulik küla kah,pole mingit erilist actionit.kõige parem on viljandist sõit tlna,ootad mingi pool h,et laeva peale saada,2h laeva sõitu ja siis veel 1.5h sõit turku. kohale jõudes oli tunne,et rebiks puruks seljast kõik. jaa milline fiiling,kui saapa jalast saad :bsmile:

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)

indrek8

Lugemata postitus Postitas indrek8 »

Ma panen ikka täis varustuses, veidike kade on vaadata küll teid shortside ja plätudega aga pigem loobun tsikliga tööl käimisest auto kasuks kui varustust vähemaks.
Samas olen märganud, et kui minna hommikul 8 ajal on veel enam vähem ok, peale üheksat aga juba jube.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

Üheosaline nahkkombe, krossisaapad, krossikiiver ja nahkkindad. tsikli selga istun alles pärast 7-t õhtul ja minuarust küll midagi hullu pole. Siin soomes sõidavad kõik lühikeste riietega, väljaarvatud mõned eesti numbriga sõitjad kes tunduvad kuskil pikemal otsal olevat.

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Täis varustus-oi kui halb on sõita aga imemõnus on kukkuda.

Hitchiker
Tsikkel: suzuki gsr600

Lugemata postitus Postitas Hitchiker »

Ui fakk, nüüd võeti teema kokku küll..

täisvarustuses on imemõnus kukkuda..!!
Ma kah mõnusamat kaiffi ei tunne kui täisvarustuses kukkumine, sitaks parem kui jalka või lihtlabane seks.

Telefon 56681119
lisavarustuseks GSR600

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Sidi saapad,pikad tekstiilist püksid,mille all põlvekaitsmed,Dainese kaitsmevest,mille peal t-särk ja kiivriklaas üleval,mille all päikseprillid,et natukenegi õhku saaks.
Paar päeva tagasi käisin korra linnas ilma varustuseta ja ainult t-särgi,lühkarite ja tossudega...sigakõhe tunne oli!
Õhtupoole ikka ka tagi peal.

rhannes
Tsikkel: Yamaha fazer1000

Lugemata postitus Postitas rhannes »

Keegi meist ei lähe kukkuma vaid sõitu nautima. Ka kodus si....majas võib surma või vigaseks kukkuda. (crash)

Kasutaja avatar

andrezoo9
Tsikkel: S1000RR

Lugemata postitus Postitas andrezoo9 »

see aasta ainult üks kord ilma täisvarustuseta sõitnud ja see oli smashil.Muidu koguaeg kannan ja tänagi kannan.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”